Havenmeester Marleen van de Kerkhof wil weten waarom er de afgelopen drie jaar maar liefst drie pontjes in aanvaring zijn gekomen met andere vaartuigen op het IJ.

Dat is vaker dan in voorgaande jaren. De Havenmeester is daarom een onderzoek begonnen. "Het is altijd goed gegaan, dus waarom nu niet? Daar gaan we goed naar kijken", zegt Van de Kerkhof tegen Het Parool.

Opvallend is dat er geen patroon te ontdekken is in de zes aanvaringen. Ze gebeurde op verschillende routes en verschillende momenten. Ook het GVB is benieuwd, want ook het vervoersbedrijf kon na eigen onderzoek geen patroon ontdekken.

Vorige jaar kampten de pontjes van het GVB ook met andere aanvaringen, namelijk die met de kade. De oorzaak bleek toen dat schippers nog moesten wennen aan een nieuw model.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!