Twee mannen die ervan verdacht worden in de nacht van 13 op 14 september een 24-jarige man zwaar mishandeld te hebben in het centrum, hebben zichzelf maandag aangegeven bij de politie. 

Na een avond stappen werd het slachtoffer in de Lange Leidsedwarsstraat door een man naar de grond gewerkt, een andere man trapt hem daarna meermaals hard in het gezicht.

Het slachtoffer liep een gebroken kaak, gebroken tanden en een scheur in zijn neus op. "Dit zijn geen verwondingen waar je met een paar weken vanaf bent. Zijn gezicht is kapot geschopt", aldus een politiewoordvoerder.

De politie stelde de twee daders eind januari een ultimatum. Als ze zichzelf niet zouden melden, zouden de beelden van de mishandeling online worden gezet. Dit werd overigens maar gedeeltelijk gedaan, omdat ze "te gruwelijk waren". 

Voorgeleid

De twee verdachten hebben zich op 5 februari bij de politie gemeld. Het gaat om twee Amsterdammers van negentien en twintig jaar oud. Een van hen is voorgeleid aan de rechter-commissaris, beiden mogen hun proces in vrijheid afwachten.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!