De 17-jarige jongen die dinsdagavond werd aangehouden door de politie voor het leggen van een handgranaat vorig jaar in een café bij het Leidseplein, is Hassan el R.. De verdachte is een bekende van de politie. 

Dat meldt Het Parool donderdag. De jongen werd woensdag rond 20.00 uur met behulp van een arrestatieteam aangehouden in de Pijp.

De politie vermoedt dat de jongen tot dezelfde dadergroep behoort die op 24 augustus een handgranaat in een steeg bij Club Abe in Amsterdam achterliet. Ook club Abe werd tijdelijk gesloten. 

De politie maakte eerder al bekend dat er in elk geval twee daders bij dit incident betrokken waren. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Handgranaten

Eind januari en begin deze maand werden ook handgranaten aangetroffen bij een winkelpand in de Jan Evertsenstraat en bij een cocktailbar in de Korte Leidsedwarsstraat.

De politie ziet vooralsnog geen link tussen deze incidenten en de vorige twee aangetroffen explosieven. De onderzoeken hiernaar lopen nog.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!