In de nog te bouwen wijk Havenstraat is straks wellicht geen plek meer voor de historische tramlijn. Nu vertrekt de oude tram vanaf dit gebied.

De Elektrische Museumtramlijn Amsterdam, zoals de lijn voluit heet, heeft geen financieel meerjarenplan kunnen overleggen aan stadsdeel Zuid. Pas als ze met een plan komen, krijgt de stichting een plekje in de nieuwe wijk, zo schrijft De Telegraaf

Rober Logger van de Musuemtramlijn laat weten dat ze woensdag gaan praten met wethouder Eric van der Burg over de toekomst van de remise op de Havenstraat. Er is nog veel onduidelijkheid over het plan dat moet worden ingediend. De organisatie zou het naar eigen zeggen geen probleem vinden om de remise aan de Havenstraat te verlaten, er zouden genoeg plekken zijn om een nieuwe remise te bouwen. Bijvoorbeeld in de richting van Amstelveen.

In de wijk Havenstraat moeten vijfhonderd middenhuurwoningen komen. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Dat betekent dat er alsnog een stallingshal en tramlijn kunnen komen als er een goed plan wordt aangeboden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!