Een groot deel van het tramverkeer rond het Amsterdam Centraal Station is ontregeld door een kapot spoor. 

In de ochtend brak een deel van het tramspoor vlak voor het Stationsplein. De oorzaak was een bult' die opeens uit de grond was gekomen. Woensdagmiddag is er een nieuwe bult ontstaan bij het spoor, waardoor de schade inmiddels groter is.

Het gaat om de trams die op het westelijk deel van het plein vertrekken. Trams 1, 13 en 17 zijn ingekort en mijden het Stationsplein. Lijnen 2 en 5 zouden af en toe stapvoets het defecte spoor trotseren.

Tram 1 rijdt om, terwijl trams 13 en 17 niet verder gaan dan de Elandsgracht. Medewerkers van het GVB zijn aanwezig op het Stationsplein om uitleg te geven over de situatie. 

Volgens het GVB gaat de reparatie van het defecte spoor de hele dag duren, waardoor ook de getroffen trams woensdag aangepast rijden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!