De politie heeft maandagavond drie jonge Amsterdammers (vijftien, negentien en twintig jaar oud) in Zuidoost aangehouden die met geweld een smartphone zouden hebben gestolen in Buitenveldert. Hier ging een achtervolging aan vooraf. 

Het slachtoffer had zijn telefoon te koop aangeboden op internet. Een van de mannen deed zich voor als een koper, maar toen hij de smartphone in handen had, probeerde hij te vluchten, meldt de politie dinsdag.

De verdachten gingen er vandoor in een gereedstaande auto. Het slachtoffer zette de achtervolging in en gaf via het alarmnummer zijn locatie door. 

In de omgeving van Kelbergen kwam het voertuig van de dieven tot stilstand. Op het moment dat de politie arriveerde, sloegen de drie verdachten rennend op de vlucht. Met behulp van meerdere politie-eenheden zijn de drie verdachten aangehouden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!