Jaap Frank Ponstein, directeur van Ambulance Amsterdam, is bezorgd over de komende stakingsacties van zijn personeel komende maandag.

Maandag worden door het ambulancepersoneel stipsheidsacties gehouden. Dat betekent dat het ambulancepersoneel zich strikt houdt aan de maximale snelheid en dat werk- en rusttijden tot de seconde worden nageleefd. 

De directeur vreest dat het besteld vervoer, de niet spoed-eisende ambulanceritten, door de actie moet worden verminderd. "Extra jammer, want dat besteld vervoer stáát al onder enorme druk. Maar minder werkende collega’s betekent dat er keuzes moeten worden gemaakt en dan gaan de spoedeisende gevallen vanzelfsprekend voor."

Ponstein, die de eind 2016 opgestapte Jan Pierik opvolgde, is overigens niet lang directeur meer. Hij begint vanaf 1 april met een nieuwe baan. Omdat er voor die tijd geen nieuwe directeur kan worden gevonden, komt er dan een 'waarnemend bestuurder' bij Ambulance Amsterdam.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!