De Albert Heijn aan de Helmholtzstraat in Watergraafsmeer mag zondag weer de deuren openen. Het filiaal moest afgelopen week de deuren sluiten vanwege een muizenplaag.

Een woordvoerder van de supermarkt laat weten dat klanten vanaf één uur middag weer welkom zijn. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft meegekeken hoe de winkel 'van top tot teen gereinigd' werd en geeft nu groen licht.

Het is de tweede vestiging van Albert Heijn die afgelopen week op slot ging vanwege een muizenplaag. Het gebeurde namelijk ook in de Albert Heijn XL op het Osdorpplein. Die winkel is zaterdag weer opengegaan.

De woordvoerder van Albert Heijn laat weten dat de supermarkt altijd strenge protocols volgt om muizenplagen te voorkomen. Toch zou er altijd het risico bestaan dat het ongedierte opeens massaal opduikt in een filiaal.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!