De politie heeft een vierde verdachte aangehouden vanwege de moord op Jair Wessels in juli vorig jaar. Het gaat om een 32-jarige man uit Breukelen.

De 32-jarige verdachte is woensdag aangehouden, aldus de politie.

Volgens Het Parool zou de 32-jarige verdachte uit Breukelen de man zijn die Wessels met een smoes naar het parkeerterrein lokte.

Deze verdachte hoorde vrijdag van de rechter-commissaris dat hij langer vast blijft zitten. Hij zit in, zoals dat wordt genoemd, alle beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

Verdachten

Eerder werden al twee verdachten opgepakt, een 43-jarige man uit Rotterdam en een 33-jarige man uit Schiedam. Zij hebben vermoedelijk de liquidatie uitgevoerd. In december werd een derde verdachte aangehouden; zijn rol is vooralsnog onbekend. 

Wessels was een bekende bij politie en justitie. Op jonge leeftijd was hij al actief in het criminele milieu. Hij zat in de drugshandel en werd ervan beschuldigd een grote partij cocaïne te hebben gestolen en geheime informatie te hebben doorgespeeld. 

Het slachtoffer werd in juli op een parkeerplaats op station Breukelen neergeschoten. Hij overleed later die dag aan zijn verwondingen.