De gemeente sluit de waterpijpwinkel aan de Jan Evertsenstraat vanwege de vondst van een handgranaat afgelopen donderdag.

De sluiting is voor onbepaalde tijd. "De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, dat is ontstaan door de vondst van een handgranaat", laat de gemeente weten. 

De handgranaat was aan de deurklink van het pand vastgemaakt en werd donderdag rond 12.30 uur gevonden. De politie zette een groot deel van de straat urenlang af en andere ondernemers moesten hun winkel uit.

Bewoners van de straat mochten hun huis niet in of juist niet uit. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de handgranaat uiteindelijk weggehaald.

Onderzoek

Er zijn al meerdere zaken in de stad gesloten nadat er handgranaten werden aangetroffen. In de zomer van vorig jaar plakte een man met tape een handgranaat op het raam van Club ABE bij het Rembrandtplein. Bij café In the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen werd in februari 2017 een handgranaat neergelegd. 

De politie onderzoekt nog wie de handgranaat aan de winkel in de Jan Evertsenstraat heeft vastgemaakt.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!