De Amsterdamse ambulancemedewerkers gaan - samen met vier andere regio's - protesteren tegen de te hoge werkdruk in de sector. Dat doen de hulpverleners komende maandag met stiptheidsacties.

Dat meldt vakbond FNV donderdag. De normale werkzaamheden van de broeders gaan wel gewoon door, de veiligheid van patiënten blijft "altijd gewaarborgd".

De Amsterdammers doen de acties samen met Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Hollands-Midden.

"Afgelopen november hebben we de aangekondigde acties opgeschort toen minister Bruins extra geld beschikbaar stelde voor verbetering van de ambulancezorg", zegt Fred Seifert, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn.

"Omdat we met de werkgevers niet tot een goede verdeling van het geld kwamen, ziet het ambulancepersoneel geen andere optie dan alsnog actie te voeren."

Bij de acties worden regelgevingen strikter nageleefd. Zo houdt het ambulancepersoneel zich volgens de wegenverkeerswet aan de maximale snelheid. Verder houden ze zich strikt aan hun werk- en rusttijden volgens de arbeidstijdenwetgeving en eisen ze pauzes.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!