Honderden mensen zijn woensdag naar de Nasr-moskee in Amsterdam gekomen voor een dienst die in het teken stond van de 17-jarige Mohammed. De 17-jarige jongen kwam afgelopen vrijdag om het leven door een schietpartij in een buurthuis in de Grote Wittenburgerstraat.

Door de grote belangstelling voor het middaggebed met aansluitende dienst moesten sommige aanwezigen buiten staan. Onder hen waren veel jongeren die het slachtoffer persoonlijk kende.

Een kist met het stoffelijk overschot van de jongen werd halverwege de dienst naar binnen gedragen. Zijn begrafenis is naar verwachting eind deze week in Marokko.

Mohammed overleed vrijdag nadat gemaskerde mannen een buurtcentrum binnen renden en het vuur openden. Hij was geen bekende van de politie. Het vermoeden bestaat dat niet hij, maar de 19-jarige Gianni L. het beoogde doelwit was.

De 19-jarige man werd bij de schietpartij in zijn nek geraakt, hij is momenteel buiten levensgevaar. Bij een eerdere schietpartij in Amsterdam, op 23 november op de Leeuwenwerf, raakte L. ook gewond.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!