Op last van de burgemeester is woensdag shishalounge Bistro Nargila in de Spaarndammerbuurt gesloten nadat hier eerder deze maand brand uitbrak. Meerdere bewoners moesten toen 's nachts hun woning verlaten. 

De gemeente onderschrijft in een verklaring dat dit niet het eerste incident in Bistro Nargila is.

"Er hebben zich de afgelopen jaren meerdere incidenten voorgedaan. De incidenten zorgen voor grote onrust bij omwonenden, die zich niet meer veilig voelen in hun woning", aldus de gemeente. "Om deze situatie te beëindigen wordt het pand per direct voor onbepaalde tijd gesloten."

Op 17 januari brak de brand in de schuur van de shishalounge uit, terwijl het stadsdeel het café al eerder op de vingers getikt. Eind vorig jaar kreeg het de 'laatste waarschuwing'. Controleurs vonden toen na sluitingstijd smeulende kooltjes in het pand, terwijl niemand aanwezig was en de afzuiginstallatie was uitgeschakeld.

Buurtbewoners eisten eerder in een petitie maatregelen van de gemeente. Volgens een omwonende was het "linke soep".

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!