Het aantal geboren baby's in Amsterdam is vorig jaar met bijna 2 procent gedaald. Hiermee volgt de stad de landelijke trend in het afnemend aantal levendgeborenen.

In Amsterdam gaat het om 12.7 levendgeborenen per duizend inwoners, blijkt dinsdag uit door Localfocus uiteengezette cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vorig jaar zijn er landelijk gezien ruim 169.000 kinderen ter wereld gekomen, wat 2 procent minder is dan het voorgaande jaar. 

Ook ligt de leeftijd die vrouwen hebben bij het krijgen van hun eerste kind steeds hoger. In 2017 waren vrouwen gemiddeld 29,8 jaar bij het bevallen van hun eerste baby. Al sinds de jaren zeventig stijgt de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen aan kinderen beginnen. Alleen in de periode 2004 tot 2013 bleef die stabiel op 29,4 jaar. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!