De Amsterdamse fractie van de PvdA doet niet mee aan de jaarlijkse anti-racisme demonstratie op 18 maart. De reden daarvoor is dat de partij vindt dat het doel van de dag overschaduwd wordt.

De demonstratie - die dit jaar gericht is op de gemeenteraadsverkiezingen - krijgt volgens de partij te veel de sfeer van "een actie specifiek gericht tegen politieke partijen als Forum voor Democratie (FvD).

De PvdA-fractie laat weten dat iedereen het recht heeft deel te nemen aan de verkiezingen, ook FvD. "We zullen het debat blijven voeren mochten ze in de raad komen."

Wel keuren de democraten de acties van FvD af. "We zijn het volstrekt oneens met vrijwel alles waar FvD voor staat. Termen als 'dobberneger', 'homeopathische verdunning' en het wegzetten van moslims en vluchtelingen vinden we afschuwelijk."

Slogan

Het bestuur van het Comité21Maart besloot maandag om de slogan van de zogeheten anti-FvD-demonstratie te veranderen. Na kritiek begonnen diverse politieke partijen te twijfelen of ze nog wel mee moesten doen. Zo trok de Partij voor de Dieren zich eerder al terug. 

Om hun deelname toch te garanderen is het motto gewijzigd van 'Geen racisten in de raad' naar 'Geen racisme in de raden'.