Ongeveer honderdvijftig mensen zijn zondagmiddag samengekomen om te protesteren tegen discriminatie en homohaat. Iets na 13.00 uur begon de protestmars, die is georganiseerd door Black Queer & Trans Resistance NL.

Geweld tegen homo's leek de laatste tijd op te laaien, waardoor ook in de gemeenteraad de incidenten zijn besproken. Wethouder Diversiteit Simone Kukenheim (D66) was zondag één van de sprekers.

Daarnaast vragen de betogers aandacht voor discriminatie binnen de gayscene. "LHBT-personen van kleur worden racistisch bejegend of als een lustobject gezien," aldus de organisatie.

De protestactie begon bij metrostation Wibautstraat en eindigde rond 16.00 bij Vereniging ons Suriname op de Zeeburgerdijk.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!