Behalve een witte Volkswagen Polo in Slotermeer, is vrijdagnacht in Venserpolder nog een auto uitgebrand. De politie vermoedt dat deze zwarte BMW ook gebruikt is door de daders van de schietpartij in de wijk Wittenburg.

Naast de zwarte BMW in de Dantestraat lag een jerrycan, vertellen ooggetuigen. Al snel was de recherche aanwezig, omdat de kans groot is dat de auto iets te maken heeft met de schietpartij op Wittenburg vrijdagavond. Getuigen spraken daar al over een BMW die gebruikt zou zijn als vluchtauto.

De witte Volkswagen Polo werd aangetroffen stond in brand op de hoek van de Burgemeester Fockstraat en Nico Snijdersstraat in Nieuw-West. Ook deze auto is mogelijk gebruikt door de daders van de liquidatie.

Vrijdagavond werd rond 18.45 uur iemand doodgeschoten in een buurthuis op Wittenburg. Volgens getuigen renden twee mannen met bivakmutsen het pand in en werd er geschoten met automatische vuurwapens.

Gewond

Behalve het slachtoffer raakten ook twee andere aanwezigen gewond. In het onderzoek wordt volgens de politie ook gekeken of er verbanden zijn met een eerder schietincident op de nabijgelegen Kattenburgerkade op 23 november vorig jaar, waarbij een 19-jarige Amsterdammer om het leven kwam.

Drie andere mannen in de leeftijd van achttien en negentien jaar moesten toen met diverse verwondingen naar het ziekenhuis. De politie hield in verband hiermee destijds een 39-jarige man uit Amsterdam aan.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!