Een woning aan de Ophemerthof in Zuidoost is voor onbepaalde tijd gesloten na de vondst van 1.014 hennepplanten. Ook een pand aan de Smitstraat in Oost is voor onbepaalde tijd gesloten, daar werden 365 planten gevonden. 

In de woning in Zuidoost werden ook 61 assimilatielampen gevonden. In het pand in Oost werden naast de hennepplanten ook assimilatielampen, koolstoffilters, gasflessen en een aan- en afvoersysteem voor luchttoevoer aangetroffen.

In beide panden werd werd illegaal stroom afgetapt.

"De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid", aldus de gemeente.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!