De Amsterdamse politie heeft twee verdachten van een zware mishandeling een week de tijd gegeven zich te melden. Doen ze dat niet, dan worden de mannen herkenbaar in de media getoond.

Dat zegt een woordvoerder van het Amsterdams korps in het regionale opsporingsprogramma Bureau 020.

De twee zouden in september 2017 een 24-jarige man tot twee keer toe keihard tegen zijn hoofd hebben geschopt. De beelden van de mishandeling zijn zo gruwelijk dat justitie heeft besloten ze sinds vrijdag alleen gedeeltelijk uit te zenden.

Het slachtoffer liep een gebroken kaak, gebroken tanden en een scheur in zijn neus op. De daders gaan er na de mishandeling nog niet meteen vandoor.

Een van de daders lijkt zelf ook gewond. De politie houdt er daarom rekening mee dat zich voorafgaand aan het incident nog iets heeft afgespeeld.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!