In restaurant Oslo in de Hoofddorppleinbuurt heeft woensdagavond een fikse brand gewoed. Als gevolg hiervan, moesten tientallen woningen tijdelijk ontruimd worden. 

Uit de bovenkant van het pand kwam een enorme hoeveelheid rook. 

Omdat de rook naar boven trok en zich verspreidde door het hele blok, zijn de naast- en bovengelegen woningen van het restaurant ontruimd. Ook enkele omliggende eetgelegenheden werden ontruimd.

De brand ontstond rond 20.00 uur. Er is niemand ernstig gewond geraakt, wel worden een aantal mensen in een ambulance onderzocht in verband met inhalatie van rook. Rond 22.30 uur was de brand onder controle. 

Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan door de brandweer.

Opvang

Vermoedelijk is de brand door nog onbekende oorzaak ontstaan in het afvoerkanaal en heeft het vuur zich vervolgens verspreid via de vloeren van de bovengelegen appartementen. Om bij het vuur te komen, moeten er vloeren worden gesloopt, zei een woordvoerder van de brandweer.

Tientallen bewoners zijn opgevangen in een revalidatiecentrum in de buurt. Een aantal zal de nacht elders moeten doorbrengen, omdat een aantal woningen onbewoonbaar zijn geraakt, aldus de woordvoerder.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!