De gemeente Amsterdam moet meer doen om de stad schoon te houden. Volgens de Amsterdam City Index, een jaarlijke barometer van de ondernemersvereniging in de Amsterdamse binnenstad, is de bezuiniging op dit gebied te merken. 

"De stad heeft in ieder geval een groot gebrek aan reinigend vermogen laten zien. Dus zeggen wij: overheid doe je werk," valt in het jaarlijks uitgebrachte rapport te lezen.

Uit de index blijkt dat het goed gaat met de stad en dat er afgelopen jaar opnieuw sprake was van groei. "Groei is goed, vinden wij. Maar groei zorgt soms voor overlast. Die overlast moeten we tegengaan."

De ondernemers vinden dat een schone stad komend jaar prioriteit nummer één moet zijn. Ook vinden ze dat meer politie op straat nodig is om de overlast aan te pakken. In de Index valt verder te lezen dat het belangrijk is dat ondernemers hun werk goed kunnen doen.

"Dat betekent dat de bevoorrading op orde moet zijn," zeggen de makers van het rapport. Ze pleiten voor meer laad- en losplaatsen. "Dat mag best ten koste gaan van de nodige parkeerplekken," vinden ze.

Onderzoek

De Amsterdam City Index wordt elk jaar gepubliceerd door Vereniging Amsterdam City, de ondernemersvereniging van de Amsterdamse binnenstad. Dat gebeurt dit jaar voor de tiende keer.

Naast cijfers over omzetten en groei staat de Index kort stil bij het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!