De slotwedstrijden van de Nederlandse Studenten Roeifederatie (NSRF), die gezien worden als sluitstuk van het nationale roeiseizoen, vinden voor het eerst niet op de Bosbaan in Amsterdam plaats, maar in Rotterdam. 

Het 90-jarig bestaan van de Rotterdamse studentenroeivereniging Skadi was voor de commissie aanleiding om de wedstrijden plaats te laten vinden in de Maasstad. 

Sinds 1975 worden de wedstrijden als vanzelfsprekend georganiseerd in Amsterdam, wat ook de wedstrijdcommissaris benoemt.

"Maar wij vinden dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. De Willem-Alexander Baan biedt zelfs veel voordelen ten opzichte van de Bosbaan. Zeker nu ons lustrumthema Lef is, vonden we het tijd om verandering in de status quo te brengen en met een goed voorstel de organisatie te overtuigen de wedstrijd naar de Willem-Alexander Baan te verplaatsen", aldus Matthijs Freund. 

De slotwedstrijden vinden dit jaar op 7 en 8 juli plaats. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!