De gemeente Amsterdam lanceert een Engelstalige versie van hun website. Het stadsbestuur wil ook de bewoners bereiken die het Nederlands nog niet goed beheersen.

De opzet van de website is hetzelfde als die van de Nederlandse versie. De onderwerpen die op de Nederlandstalige site staan, komen ook op de Engelstalige pagina aan bod. Zo legt de gemeente in de Engelstalige versie van de site uit wat je met je 'household waste' dient te doen, hoe je een 'parking permit' aanvraagt en dat 'holiday rentals' voor maximaal dertig dagen is toegestaan. 

Compleet is de nieuwe pagina nog niet. Belangrijke bewonersinformatie staat er al wel op, maar het aanbod zal de komende tijd verder groeien, belooft de gemeente.

Binnenkort wordt het bijvoorbeeld mogelijk om je verhuizing in het Engels door te geven. Ook komt er meer  Engelstalige informatie over Amsterdams beleid waar internationaal belangstelling voor is.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!