De vier genomineerden voor het Roze Lieverdje zijn maandag bekendgemaakt. De prijs wordt eens in de twee jaar door GroenLinks uitgereikt aan een Amsterdammer of organisatie die zich 'op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie van LHBT'ers in de stad'.

De vier genomineerden vormen een divers gezelschap: zo staat de oprichter van Pink Marrakesh Nassiri Belaraj op de lijst, maar ook de roze predikant Wielie Elhorst. De andere kanshebbers zijn de stichting Maruf, dat een platform biedt voor islamtische homoseksuelen en transgenders en de biculturele activiste voor transrechten Ana Paula Lima

Iedere Amsterdammer mocht een kandidaat aandragen, waarna een jury met onder andere dragqueen en voormalig winnaar Lady Galore de vier selecteerde.

Op Valentijnsdag wordt bekend wie zich het Roze Lieverdje van 2018 mag noemen. Andere winnaars uit het recente verleden zijn politiewoordvoerder Ellie Lust (2016) en cabaratière Dolly Bellefleur.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!