In Amsterdam hebben twee nieuwe scholen het predicaat 'excellent' toegewezen gekregen. Het gaat om de Van Koetsveldschool en het Orion College Zuid. 

De scholen mogen de titel twee jaar dragen, maakt de Onderwijsinspectie maandag bekend.

In 2016 kregen twee locaties van De Heldring, de Mr. de Jonghschool, twee locaties van de Alphons Laudyschool, het St. Ignatiusgymnasium en Kolom-SBO-Zuid Meander het predicaat.

Een jaar later kwamen daar Orioncollege Noord, Kolom Praktijkcollege Het Plein, de Professor Burgerschool, de Gerhardschool, Praktijkcollege De Dreef en basisschool Samenspel bij.

Eretitel

Om het predicaat 'excellent' te krijgen, moet een school meer bieden dan alleen goed onderwijs. Sommige van de onderscheiden scholen blinken uit in bijvoorbeeld samenwerking met de buurt, andere scholen weten het onderwijs perfect aan te passen op de leerlingen of hebben bijzonder inspirerende leerkrachten.

Landelijk gaat het om 49 scholen die vanaf nu de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het totaal aantal scholen met die titel komt daarmee op 248. De grootste groei zit in het voortgezet onderwijs, dat nu 141 excellente scholen telt. Het aantal excellente basisscholen is 83 en het speciaal onderwijs heeft er 24.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!