Agenten in burger hebben vrijdag drie mannen aangehouden na een serie diefstallen in het centrum. De verdachten stalen onder meer een laptop, een camera en drie telefoons.

De drie mannen werden tijdens een diefstal gefilmd door een beveiligingscamera, meldt de politie maandag

Een getuige zag twee van hen later iets stelen uit een winkel. Toen agenten in burger het tweetal van dichtbij in de gaten hielden haalden ze een iPhone 8 uit de jaszak van een fietsende vrouw.

"Hoewel de agenten stonden te springen om de mannen aan te houden, hielden ze het grotere plaatje voor ogen", aldus de agenten. "De derde verdachte moest ook worden gevonden en dus moesten ze in spanning blijven wachten."

Hotel

De twee zakkenrollers liepen met de buit een hotel op de Martelaarsgracht in, waar ze een kamer hadden gehuurd. Twintig minuten later voegde de derde verdachte zich bij hen. Vervolgens is de politie de kamer binnengevallen en zijn de mannen opgepakt.

Later bleek dat een andere politieagent die ochtend een poging tot bagagediefstal had gezien. Dit bleken dezelfde drie verdachten te zijn.

De verdachten moeten zich later voor alle zaken voor de rechter verantwoorden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!