Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft aangekondigd dat de demonstratie in Amsterdam niet plaats zal vinden tijdens de Februaristaking. In overleg met de gemeente en politie is 11 maart als nieuwe datum gekozen. 

De demonstratie werd op 3 december aangemeld bij de gemeente, vertelt Wagensveld. "We hebben een brief geschreven aan het herdenkingscomité van de Februaristaking. Of het ook is een keer mogelijk kon zijn het rechtse geluid op zulke soort demonstraties te laten horen."

De voorman van de anti-islamitische organisatie benadrukt dat dit rechtse geluid ook beaamt dat de Jodenvervolging fout was. "Dat was verschrikkelijk. En nu waarschuwen voor het fascisme van nu."

Pegida laat nu weten niet op 25 februari te gaan staken. "Wij willen die dag niet verpesten. Dat is nooit de zin geweest van de demonstratie", zegt Wagensveld. "Het is een links feestje en men noemt het een algemene herdenking."

De Pegida-demonstratie vindt nu op 11 maart plaats en begint om 14.00 uur op het Waterlooplein. De stoet loopt vervolgens richting het Museumplein.