Reizigers op Amsterdam Centraal en Sloterdijk hadden vorig jaar te maken met 236 treinstoringen. Daarmee hadden de twee stations de meeste storingen van de treinstations in de stad.

Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft opgevraagd bij Rijdendetreinen.nl, een website die het aantal treinstoringen van de NS verzamelt op basis van meldingen van het vervoerdersbedrijf.

Over heel Nederland gezien had Rotterdam Centraal tussen 1 januari 2017 en 14 januari 2018 het vaakst te maken met een storing, namelijk 581 keer. Ook Breda (390 keer), Schiphol (281 keer) en Utrecht Centraal (262 keer) hadden het meest te maken met treinen die niet of later reden.

De stations met de minste verstoringen in Amsterdam waren Amsterdam Science Park (35 keer), Amsterdam RAI (50 keer) en Amsterdam Amstel (50 keer). Bij alle stations in de stad was een defecte trein in de meeste gevallen de boosdoener van de storing.

Totaal

In totaal waren er in Nederland zo'n 4.200 verstoringen op het spoor. Gemiddeld gaat het om elf meldingen per dag.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!