Een 20-jarige Amsterdammer heeft 18 maanden cel gekregen voor twee inbraken die hij vorig jaar heeft gepleegd in de stad.

De man was betrokken bij een ramkraak bij brillenwinkel Pearle in Amsterdam Noord en bij een poging tot inbraak bij supermarkt Dirk van den Broek in hetzelfde stadsdeel.

Bij de ramkraak is de man samen een paar andere verdachten met een auto ingereden op de winkel. Zij hebben vervolgens ruim zestig brillen gestolen. Kort na deze ramkraak werd de man aangehouden.

Bij verder onderzoek bleek dat de man ook verantwoordelijk was voor een poging tot inbraak bij een supermarkt enkele weken daarvoor. Toen heeft hij onder andere met een moker ingeslagen op de toegangsdeur van de winkel.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!