Bij een schietpartij in de Cornelis Springerstraat in de Pijp in Amsterdam is woensdag een man overleden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

De schietpartij vond vlak na 19.00 uur plaats in de Cornelis Springerstraat, een straat met veel woningen. Een medisch traumateam kwam ter plaatse voor de hulpverlening.

Ooggetuigen melden dat zeker twee mannen het slachtoffer benaderden en hem drie of vier keer in zijn borst schoten.

Volgens Het Parool is de doodgeschoten man de crimineel Annass el Ajjoudi, maar volgens een woordvoerder van de politie zijn dat "speculaties" en is het onderzoek naar de identiteit van de man in volle gang.

De familie van het slachtoffer moet nog ingelicht worden. De politie verwacht daarom niet dat er voor donderdagochtend mededelingen gedaan kunnen worden over de identiteit van het slachtoffer. 

De politie kon ook nog niet zeggen of het gaat om een afrekening in het criminele circuit. ''Daarvoor is het nog te vroeg'', stelt een woordvoerder.

Zoektocht

De politie was rond 22.00 uur nog altijd op zoek naar een schutter. Getuigen die iets gezien hebben, worden opgeroepen zich te melden.

Opvallend is dat vlak na de schietpartij een brandende auto is aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht.

De politie is daar inmiddels ook ter plaatse en doet onderzoek.