De politie Amsterdam onderzoekt momenteel een melding van discriminatie in het openbaar vervoer. In november zou een 14-jarig meisje vanwege haar Marokkaanse uiterlijk niet welkom zijn geweest in een bus van het GVB.

Dat schrijft haar moeder op Facebook.

Volgens het Facebook-bericht stond het meisje afgelopen november in Amsterdam Noord op de bus te wachten toen een buschauffeur haar meedeelde dat hij haar en een leeftijdsgenoot niet mee wilde nemen omdat hij 'liever niet dat soort mensen in zijn bus had'.

De politie bevestigt aan NU.nl dat er aangifte is gedaan van discriminatie. Zij zijn de zaak momenteel aan het onderzoeken.

GVB

In een reactie laat vervoerdersbedrijf GVB aan NU.nl weten dat zij deze week een persoonlijk gesprek hebben met de moeder. Zij hebben het incident momenteel nog intern in onderzoek.

Volgens een woordvoerder heeft de GVB vier busbestuurders gesproken die op en rond het tijdstip van het incident dienst hadden. Zij zouden allemaal niet aan het signalement voldoen die de moeder van het meisje heeft doorgegeven. Daardoor zou het vervoerdersbedrijf nog geen navraag hebben kunnen doen bij de betreffende buschauffeur.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!