De politie heeft nog altijd geen duidelijk beeld van wat zich heeft afgespeeld voor de dood van de 27-jarige Sofie Kerklaan uit Amsterdam. De vrouw werd twee maanden geleden zwaargewond aangetroffen aan het ​Djakartaterras en overleed kort hierna.

De politie houdt nog steeds rekening met drie scenario's, meldt een woordvoerder van de politie maandag aan NU.nl. Deze betreffen een ongeval, een mogelijk misdrijf of suïcide. 

Kerklaan werd in de nacht van 11 op 12 november zwaargewond aangetroffen op de stoep voor haar woning. Door getuigen is verklaard dat die nacht harde stemmen zijn gehoord aan het Djakartaterras. Mogelijk was er sprake van een woordenwisseling of ruzie, laten de agenten hierover weten. 

De rechercheurs hebben met veel mensen uit de omgeving van de vrouw gepraat om een beeld van haar leven te krijgen. Ondanks tactisch en forensisch onderzoek, zijn er echter nog veel onduidelijkheden, zei de politie eerder.

Getuigen

Hierom werden de afgelopen maanden meerdere getuigenoproepen gedaan en was in november aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht.

"Het onderzoek is nog in volle gang", aldus de politie. De woordvoerder wil nog niet veel details geven over hoeveel getuigen zich precies hebben gemeld, mocht de dood van de vrouw een misdrijf blijken te zijn.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!