Ondernemer doet oproep om voorschool Amsterdamse kinderen te betalen

Duncan Stutterheim, de oprichter van danceorganisatie ID&T, doet een oproep om Amsterdamse kinderen te helpen die vanwege de kosten niet meer naar de voorschool kunnen.

De voorschool is bedoeld om kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar voor te bereiden op de basisschool.

Het Parool meldde afgelopen vrijdag dat veel ouders in Amsterdam hun kind van voorscholen halen sinds ouders een inkomensafhankelijke bijdrage moeten betalen.

Directeur Bert Meijer van de Flevoparkschool sloeg alarm, nadat tien leerlingen wegbleven omdat ouders het geld niet bij elkaar krijgen. De eigen bijdragen kost 22,20 euro per maand voor minima en kan oplopen tot 246,79 euro voor de hoogste inkomens.

Oproep

Stutterheim las het artikel vrijdag in de krant en vond dit onacceptabel, daarom stuurde hij een mail naar de directeur van de school met de mededeling dat hij de kosten van de tien kinderen op zich wilde nemen.

Ook deed de ondernemer vrijdag een oproep op Twitter, met de vraag of meerdere mensen die het kunnen missen een gezin willen ondersteunen. Zijn tweet is inmiddels honderden keren geretweet.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!

Lees meer over:
Tip de redactie