Blokker winkelcentrum Zuidoost blijft gesloten na reeks overvallen

De Blokker in winkelcentrum De Kameleon in Zuidoost blijft voorlopig gesloten. De winkel sloot de deuren afgelopen oktober nadat die was overvallen en zelfs beschoten. De winkelketen vindt de veiligheidsrisico's te groot.

Het personeel werd op 6 oktober bedreigd met een vuurwapen. In de weken ervoor werden drie andere nabijgelegen winkels, waaronder een dierenwinkel, overvallen. De winkelketen besloot daarop om het huurcontract eenzijdig op te zeggen.

De verhuurder van het winkelcentrum spande een rechtszaak aan, om de winkel het huurcontract af te maken. Er werd onder meer aangevoerd dat het aantal bezoekers aan het winkelcentrum is teruggelopen door de sluiting. Ook zijn andere nabijgelegen winkels na overvallen gewoon weer opengegaan, zo motiveerde de verhuurder.

De rechter ging daar echter niet in mee en stelde dat de veiligheidsrisico's voor het Blokkerpersoneel zwaarder wegen. Bovendien zou heropening kostbaar zijn, aldus de rechtbank.

Huurcontract

Voorlopig mag de Blokker de deuren daarom gesloten houden. Later deze maand spreekt de rechter met beide partijen over de afwikkeling van het huurcontract.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!

Lees meer over:
Tip de redactie