De politie heeft vrijdagnacht in Haarlem twee waarschuwingsschoten gelost na een achtervolging vanuit Amsterdam. De bestuurder zou even daarvoor een vuurwapen hebben gericht op passerende automobilisten.

Het gaat om een 37-jarige man uit Frankrijk. In de auto van de man werden twee op vuurwapens lijkende voorwerpen en een hakbijl aangetroffen. De man is aangehouden.

Agenten kregen eerder op de avond een melding dat de man bij een verkeersruzie in Amsterdam een vuurwapen op een andere automobilist had gericht. Niet lang daarna kwam er een tweede melding dat de man dit op de Dam opnieuw had gedaan bij een andere automobilist.

Toen de politie de man zag rijden, ging hij er vandoor. De achtervolging die daarop volgde bracht de twee met 200 kilometer per uur over de snelweg in Haarlem.

De achtervolging eindigde in de Haarlemse Rozenhagenstraat toen het voorwiel van de auto het begaf. Toen agenten de man wilden aanhouden, zette hij het op een lopen. Daarop werden twee waarschuwingsschoten gelost.

De Fransman kon kort daarna worden aangehouden, nadat omstanders hem zagen hangen aan een brug boven de Spaarne. De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex in Amsterdam.