Bierfiets in Amsterdam definitief verboden na niet betalen griffierecht

De bierfiets is nu echt verboden in delen van het centrum van Amsterdam. Dat is het gevolg van het feit dat exploitanten van de bierfiets het griffierecht voor een bodemprocedure niet hebben betaald. 

De Raad van State is om die reden niet eens begonnen aan de behandeling van de bodemprocedure, waarmee de voorlopige uitspraak van december vorig jaar onherroepelijk is geworden, aldus een woordvoerster

Griffierecht is de bijdrage die een procesganger moet betalen in de kosten van een procedure. De bierfietsexploitanten zijn in november en december vorig jaar gemaand dat zij het bedrag voor 3 januari moesten overmaken, maar dat is niet gebeurd.

Daarom verklaarde de hoogste bestuursrechter hun zaak niet-ontvankelijk. Een van de exploitanten kon vrijdag niet verklaren waarom er niet is betaald.

Overlast

Wijlen burgemeester Eberhard van der Laan verbood bierfietsen in drukke delen van het centrum, omdat de rijdende barren voor veel overlast zorgen. De exploitanten stapten naar de rechter, maar vingen daar bot. Dat gebeurde in december ook bij Raad van State in een voorlopige uitspraak.

Ook andere gemeenten hebben de bierfiets verboden of willen dat gaan doen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!

Lees meer over:

Gerelateerde artikelen

Tip de redactie