Gemeente wil verbetering Amsterdamse markten, steeds meer leegstand

De gemeente Amsterdam komt met een verbeteraanpak die ervoor moet zorgen dat Amsterdammers vaker naar de markt gaan. De markten trekken steeds minder bezoekers en er is, met name op de markten buiten het centrum, veel leegstand.

Op dit moment heeft Amsterdam 34 markten, waar wekelijks 9100 kramen op staan. Gemiddeld staat een op de vier kramen leeg. Op sommige plekken gaat het om de helft van het aantal kramen.

Uitzonderingen zijn bekende markten als de Dappermarkt, de Albert Cuypmarkt en die in de Jordaan en op het Spui.

De oorzaak van de teruglopende populariteit van de Amsterdamse markt komt volgens het stadsbestuur door vergrijzing, van zowel de marktbezoekers als de ondernemers. Ook wordt het aanbod onvoldoende tot slecht beschreven.

Visie

In de Marktvisie Amsterdam 2018-2026 staan onder meer plannen om de kwaliteit van de markten te verbeteren, het ondernemerschap te versterken en mogelijk marktplaatsen en marktdagen op sommige plekken te verminderen.

Met deze plannen hoopt het stadsbestuur dat de Amsterdamse markten weer meer bezoekers zullen trekken.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!

Lees meer over:
Tip de redactie