Verschillende leden van de politieke partij Bij1, inclusief de lijsttrekker Sylvana Simons, zijn dinsdagavond enkele uren samen geweest voor een spoedberaad. De afgelopen dagen kwam kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, Cailin Kuit, in opspraak over haar verleden.

Kuit is de nummer drie van de partij van lijsttrekker Sylvana Simons. Op de website van BIJ1 staat dat Kuit vroeger werkzaam was als psychiater, maar volgens critici kan dat niet kloppen. Zo is haar naam niet te vinden in het BIG-register.

Eerder liet Kuit aan AT5 weten dinsdag met een statement te komen. Maar ook toen Simons het huis van Kuit verliet wilde ze niets kwijt over de kwestie.

Psychiaters moeten geregistreerd zijn in het BIG-register, maar een woordvoerder van dit register zei maandag tegen Geenstijl dat Kuit daar nooit in heeft gestaan. Het ministerie van Volksgezondheid zegt hetzelfde tegen De Telegraaf.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!