Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt een DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak van de moord op de 69-jarige Emmy Hogema-Diepenbrock in Amsterdam in 1992.

Dinsdagavond komt de zaak aan de orde in televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het team hoop met nieuwe aandacht, technieken en een beloning van 15.000 euro tips over de zaak te krijgen. Mocht dat niet lukken, dan wil het OM mogelijk een DNA-onderzoek inzetten.

De 69-jarige weduwe is vermoedelijk slachtoffer geworden van een roofmoord. Na haar dood bleek een geldkistje verdwenen.

Deze zaak is ook terug te vinden op de speciale coldcase-kalender die maandag is gepresenteerd. Hierop staan 52 onopgeloste moorden in Nederland. Onlangs werd door een DNA-verwantschapsonderzoek na 25 jaar een verdachte aangehouden in de de verkrachtings- en moordzaak-Milica van Doorn.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!