Een 24-jarige man uit Amsterdam is zaterdag door drie leeftijdsgenoten mishandeld en beroofd toen hij de metro verliet bij de halte Wibautstraat. Hij kwam met zware verwondingen in het ziekenhuis terecht. 

De man is getrapt en met een baksteen op zijn hoofd geslagen, vertelt hij aan AT5

Tegen hem wordt geroepen dat hij zijn "bek moet houden" en dat hij zijn horloge af moet staan. De mannen willen ook zijn tas en armband hebben. Zijn telefoon staat hij niet af.

Agenten zijn na zijn 112-telefoontje snel ter plaatse en met een ambulance wordt hij naar het OLVG gebracht. De man heeft onder andere een hersenschudding en een grote wond op zijn hoofd. 

Zondag heeft het slachtoffer aangifte gedaan van mishandeling en beroving. 

Snackbar

Hij heeft goede hoop dat de jongens die hem mishandelden nog gevonden gaan worden. Met zijn pinpas blijkt later die avond contactloos betaald te zijn bij een snackbar. De camerabeelden van die snackbar zijn inmiddels opgevraagd door de politie.

De man werd voordat hij de metro verliet "homo" genoemd. De politie wil nog niet spreken van homogerelateerd geweld, maar noemt het een ordinaire beroving.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!