De ondernemers op de Dapperstraat zijn samen een ondernemersvereniging gestart om iets te doen tegen de intimidaties van de laatste tijd.

Bij Thais restaurant Boi Boi op de Dapperstraat stond op nieuwjaarsdag een dronken man voor het raam te masturberen. Op de beelden die de eigenaar op Twitter deelt, is te zien dat de man dingen roept naar de aanwezigen in het restaurant en zichzelf bevredigt. 

Het is niet het eerste incident bij het Thaise restaurant. De eigenaar zou al sinds de opening van het restaurant problemen hebben met de jongeren uit de buurt. Omdat andere ondernemers zich ook zorgen maken om de jongeren in de buurt, hebben zij zich verenigd in een ondernemersvereniging.

Stadsdeel Oost heeft inmiddels ook enkele maatregelen getroffen. "Naar aanleiding van dit laatste incident hebben we de stand van de camera aangepast en meer op de zaak gericht. Het getreiter moet echt stoppen", vertelt een woordvoerder.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!