De Amsterdamse uitgaansgelegenheid Paradiso bestaat dit jaar 50 jaar. Dit wordt 29, 30 en 31 maart gevierd tijdens 'PARADI50' in het poppodium zelf.

In deze drie dagen zal de muzikale geschiedenis van het nachtleven van het gebouw worden getoond. Ook komen er optredens van het Amsterdamse Ballongezelschap, Eddy de Clercq’s legendarische Pep Club, OHAF en Welcome to the Future en VIP Club.

De avond van zaterdag 31 maart voert langs het hippietijdperk, naar de punkjaren en de houserevolutie. De volgende ochtend verzorgd Paradiso een ontbijt bij zonsopkomst. 

Journaliste Hester Carvalho schreef een boek over het 50-jarig bestaan van de uitgaansgelegenheid. Hier zal tijdens het weekend een presentatie over worden gehouden. 

Poptempel

In 1968 werd het gebouw als ontspanningscentrum geopend voor publiek onder de naam Paradiso. Sindsdien hebben er bekende namen als Pink Floyd, David Bowie en The Rolling Stones opgetreden. Om die reden werd het gebouw al snel benoemd als 'poptempel'.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!