Een 22-jarige man is op nieuwjaarsdag in stadsdeel West mishandeld en uitgescholden door een groep mannen. Volgens de politie had het incident mogelijk te maken met de geaardheid van het slachtoffer. 

De groep mannen schold het slachtoffer onder andere uit voor "kankerhomo". Dit bevestigt de politie aan NU.nl na berichtgeving van AT5 en Het Parool

Het incident vond rond 6.00 uur plaats vlakbij de club De School. Het slachtoffer zegt tegen de krant dat zijn voortanden zijn afgebroken en dat hij diverse andere verwondingen heeft opgelopen. 

De oom van het slachtoffer plaatste een bericht op Twitter over de mishandeling, wat door Roze in Blauw is opgepikt. "Het aanspreekpunt voor lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders heeft hierop actief contact gezocht met het slachtoffer", aldus de politie. 

De man heeft aangifte gedaan. Het onderzoek loopt nog volop. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!