Vanwege de aangekondigde staking van werknemers in het streekvervoer rijden er donderdag nauwelijks streekbussen van en naar Amsterdam. De vervoerder GVB rijdt in de stad grotendeels volgens dienstregeling.

Alleen de lijnen 49 en 69 rijden een iets aangepaste route. "De bussen rijden tot de halte bij de stadsgrens en vanaf daar tot hun eindpunt of keren om", aldus de vervoerder. 

Mensen die gebruikmaken van de streekbussen van Connexxion en EBS, moeten donderdag zoeken naar alternatieven om van en naar de hoofdstad te reizen.

Vakbond FNV liet donderdagochtend weten dat het busvervoer in het hele land plat ligt. De staking begon om 4.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Dit is waarom chauffeurs van streekbussen in het hele land staken
70
Dit is waarom chauffeurs van streekbussen in het hele land staken

Pauze

De werknemers in het streekvervoer willen afspraken over een vermindering van de werkdruk. Ook willen ze een loonsverhoging van 3,5 procent over twaalf maanden, waar de werkgevers niet meer dan 2 procent bieden. 

Chauffeurs zouden volgens de vakbond steeds vaker te maken hebben met roosters waarin vier uur achter elkaar gereden moet worden, geen plaspauzes krijgen en eventueel verloren tijd moeten inhalen in hun lunchpauze.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!