De ramen van het joodse restaurant Hacarmel aan de Amstelveenseweg, die vorige maand vernield werden, zijn afgelopen weekend besmeurd.

Het gaat om een onbekende substantie op de ruiten, melden AT5 en Het Parool woensdag. 

De eigenaar geeft aan de media te kennen dat hij niet van plan is om aangifte te doen, omdat hij de vervolging na het vorige 'een grap' vond.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 29-jarige man die begin december de ruiten insloeg en de Israëlische vlag naar buiten droeg, aangeklaagd voor vernieling en diefstal. De raadsman van de gedupeerden, Herman Loonstein, wil dat de aanklacht wordt verzwaard met 'terroristisch motief'. Hij heeft daarvoor een aparte procedure aangespannen bij het gerechtshof, die staat los van de strafzaak tegen de verdachte. 

De man pleegde de vernielingen nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem had erkend als de hoofdstad van Israël. In een zitting in de zaak is besloten dat onderzoek gedaan moet worden naar de geestelijke vermogens van de verdachte. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!