Amsterdam en de rest van het land hebben woensdag te maken gekregen met een westerstorm. Het KNMI gaf op het hoogtepunt van de storm code oranje voor enkele provincies af en waarschuwde voor zware tot zeer zware windstoten.

In het middaguur is de code oranje gewijzigd naar code geel, dat tot 18.00 uur van kracht was. Het KNMI waarschuwde voor zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur, die op grote schaal konden voorkomen.

Er zijn in de omgeving van Amsterdam veertig schademeldingen gedaan, waarvan rond de dertig in de stad zelf, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland aan NU.nl. Het gaat hierbij vooral om loszittende dakpannen en takken op de weg. 

Ook heeft Circus Zanzara de uitverkochte voorstelling op het Westergasterrein afgelast in verband met de zware wind. Zaterdag zal een extra optreden worden georganiseerd. 

Windstoten

Door een omgevallen boom op het spoor was het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Breukelen enige tijd verhinderd. Rond 8.30 uur is dit weer op gang gekomen. 

In de nacht van dinsdag op woensdag waren al enkele zware windstoten, omdat een voorloper van de storm over het land trok. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden. Vooral automobilisten met een aanhanger en het vrachtverkeer moesten extra alert zijn.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!