De onderdoorgang op de Droogbak wordt vanaf 8 januari vijf maanden afgesloten, zodat het wegdek met zeventig centimeter kan worden verlaagd. In het verleden zijn meerdere touringcars en vrachtwagens onder het viaduct klem komen te zitten.

Door de nieuwe aanpassingen kunnen vrachtwagens en touringcars voortaan onder het spoorviaduct rijden, meldt de gemeente dinsdag. 

In de toekomst wordt de route via de Westertoegang ook de enige route voor gemotoriseerd verkeer om op het Prins Hendrikplantsoen te komen.

Tijdens de werkzaamheden wordt de weg onder het spoorviaduct afgegraven. Ook komt er een nieuwe betonnen bak in om de weg en de kade stabiel te houden. Hierbovenop wordt de nieuwe weg aangelegd.

Omleidingen

De werkzaamheden zijn onderdeel van een nieuwe inrichting van de centrumkant van Amsterdam Centraal om de stad beter bereikbaar te maken.

De verlaging duurt tot eind mei. Gedurende deze periode is de Droogbak tussen de De Ruijterkade en de Prins Hendrikkade dicht voor al het verkeer. Wel blijft de Prins Hendrikkade zelf open.

Voor fietsers en voetgangers zijn er omleidingen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!