De Nederlandse bevolking is in 2017 toegenomen met ongeveer honderdduizend inwoners. De hoofdstad kende de sterkste groei met ruim 11.500 nieuwe Amsterdammers.

Dit komt omdat veel jongeren jaarlijks naar de steden of de randstad verhuizen voor een opleiding of werk, meldt het CBS dinsdag

Amsterdam kreeg in 2017 de meeste nieuwe inwoners, gevolgd door Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Almere, Eindhoven, Nijmegen en Tilburg. Dit komt ook doordat de relatief jonge bevolking voor een geboorteoverschot zorgt. Zo kreeg Amsterdam er alleen al door geboorteoverschot ruim vijfduizend nieuwe inwoners bij, aldus het CBS. 

De bevolkingsgroei beperkt zich tot de steden en de randstad. Zo is het aantal inwoners in 91 van de 388 Nederlandse gemeenten juist gedaald. Vooral in de gemeenten aan de randen van het land stierven meer mensen dan er werden geboren, en het CBS wijt dat aan vergrijzing.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!