Een voormalig ambtenaar van de gemeente Amsterdam, Emile P., heeft vier maanden cel opgelegd gekregen voor het oplichten van een illegale vreemdeling voor duizenden euro's, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

De 61-jarige P. zou valse documenten hebben verstrekt aan een illegale vreemdeling. Hij had de man verteld dat hij een verblijfsvergunning voor hem kon verstrekken voor de prijs van 12.000 euro. Verder heeft de voormalig ambtenaar zich ook schuldig gemaakt aan een poging tot oplichting van twee andere personen.

Volgens de rechtbank heeft P. "op een laaghartige manier misbruik gemaakt van de kwetsbare positie" waarin het slachtoffer verkeerde. Ook heeft hij volgens de rechter misbruik gemaakt van zijn positie als ambtenaar. De voormalig ambtenaar is ook ontslagen vanwege plichtsverzuim. 

De uitspraak van de rechtbank komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!