Uitgelote kinderen wiens ouders eerder een rechtszaak aanspanden, hebben toch een plek op hun voorkeursschool gekregen. Nu zijn andere ouders boos. 

Het Parool sprak uitgebreid met de ontevreden ouders, die het vreemd vinden dat er blijkbaar toch plek is gemaakt voor de kinderen na de rechtszaak. 

Ouders van in totaal 44 kinderen stapten in mei dit jaar naar de rechter toen hun kinderen niet een plek op niet de gewenste plek kregen. Zij kregen geen gelijk en moesten op zoek naar een andere oplossing. Nu blijkt dat er kinderen zijn die alsnog op een voorkeursschool terecht zijn gekomen.

Middelbarescholenkoepel OSVO, verantwoordelijk voor het lotingssysteem, erkent in de krant dat dit gebeurd is. De betreffende ouders en advocaten zouden vervolgens een spreekverbod hebben afgesproken, wat inhield dat het niet naar buiten mocht komen. 

Voor het komende schooljaar zijn veranderingen in het systeem aangekondigd. Iedere aspirant-leerling krijgt een plek op één van de twaalf ingevulde scholen. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!